Ga naar hoofdinhoud

Bietenpulp – vezelrijk

Bietenpulp kan 4 keer zijn droge gewicht aan water opnemen, hierdoor resulteert het in een hoog volume maar calorie-arme maaltijd en een goede manier om extra water en supplementen binnen te krijgen.
Het heeft een goed eiwitgehalte van 9 tot 10% en is een goede bron van calcium.

Bietenpulp kan helpen bij het vervangen van hooi als vezelbron in periodes van schaarste of om extra bij te voeren (wat meestal niet van toepassing is op ezels).
Bietenpulp is een goede vervanger voor ruwvoer, het bevat alleen geen toegevoegde vitaminen en mineralen dus hier dien je wel rekening mee te houden wanneer je dit (bij)voert aan je ezel of aan je paard. De FibreBeet van Pavo bestaat uit bietenpulpvlokken, luzerne en zeer goed verteerbare vezels uit sojahullen met een vleugje Foenegriek voor de smakelijkheid. voeren moet je het eerst weken in water, in de verhouding 1 : 3 (FibreBeet : water). Laat het een kwartiertje staan in warm water (45 min. in koud water) en je zult zien dat de brokjes al het vocht opnemen en er een droge, smakelijke korrel overblijft.

Het is belangrijk om FibreBeet goed te laten weken voordat je het gaat geven!
Voordat je dit gaat voeren moet je het eerst weken in water, in de verhouding 1 : 3 (FibreBeet : water).
Laat het een kwartiertje staan in warm water (45 min. in koud water) en je zult zien dat de brokjes al het vocht opnemen en er een droge, smakelijke korrel overblijft.

FibreBeet is verkrijgbaar bij
Ezelbekapper en bij Hoefzorg en kan zelfs GRATIS tot aan je staldeur worden bezorgd!

Back To Top